02 Май 2024

Вие сте тук

„Белла Академия” връчи първите стипендии за ХВП специалности

19.02.2014

Трима студенти от УХТ спечелиха годишни стипендии по 2 000 лв.

в  конкурса на хранителния холдинг „Белла България“

           

Първите стипендиатни в конкурсната програма за студенти в ХВП специалности в едноименната академия на хранителния холдинг „Белла България” са трима студенти от единственото специализирано висше учебно заведение на Балканите – Университета за хранителни технологии (УХТ, Пловдив). На специална церемония „Белла Академия“ отличи Мари-Кристин Немска, Милка Димова и Милан Серафимов. Изпълнителният директор на „Белла България“ Елза Маркова и ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков връчиха на победителите символични чекове на стойност 2 000 лв.

 

„Като водеща компания в хранителния бранш подкрепяме младите специалисти и подпомагаме професионалното им развитие. С „Белла Академия“ им даваме възможност да станат част от нашия екип от технолози и R&D специалисти, които са водещи професионалисти с дългогодишен международен опит“, каза на награждаването изпълнителният директор на „Белла България” Елза Маркова. По думите й, почти всички R&D специалисти в холдинга са възпитаници на УХТ. „Белла Академия” се радва на широка популярност сред студентите в УХТ. Вярваме, че сред стипендиантите ни са и бъдещите ни дългогодишни служители. Само през 2013-та 110 колеги честваха 10 години в „Белла България”, сподели още Маркова.

 

 „Със стипендиите на „Белла Академия“ затвърждаваме дългогодишното успешно сътрудничество между университета и най-голямата хранителна компания в страната. Щастливи сме, че има компании, които инвестират в младите образовани хора на България и им дават възможност да докажат способностите си“, коментира ректорът на УХТ проф. Кольо Динков.

 

В първото издание на конкурса на „Белла Академия“ за ХВП специалисти се включиха над 50% от всички, имащи право на участие - най-успешните студенти на УХТ, което е много добър резултат, имайки предвид високите критерии за участие, споделиха от университета. За успешното си представяне всички участници в стипендиантската програма получиха сертификати.

 

Стипендиите на „Белла Академия“ за студентите в УХТ са най-новият съвместен проект на хранителния холдинг „Белла България“ и университета. Производствените предприятия на компанията редовно приемат студенти от УХТ за реализиране на студентски практики и обучения. По този начин „Белла България“ спомага за професионалната реализация на бъдещите ХВП специалисти в бранша.   

 

На снимката: Победителите с Елза Маркова и ректора на УХТ

 

 

 

Снимка 1: Обща снимка на победителите с Елза Маркова и ректора на УХТ

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed