19 Апр. 2024

Вие сте тук

”На източния бряг на Европа” отново във Велико Търново

03.04.2014

Най-добрите филми в света от последните 2 години за пътешественици и дестинации ще бъдат излъчени по време на фестивалните прожекции в 3-те поредни дни, съобщиха организаторите. По време на Фестивала ще бъдат представени няколко модула, които ще разходят зрителите в близкото минало на България.

 

Модулът “Филмови спомени”, организиран в клуб “Мелон“, ще покаже два документални филма на културна и туристическа тематика от 70-те и 80-те години на миналия век: “Откровения на Землънския Зограф” – 1987 г. и ”Надвечер” – 1976 г. филм на Оскар Кристанов. Публиката ще има удоволствието да се срещне с Христо Илиев – сценарист на филма ”Надвечер”.

 

В модула “Киното и града” ще поканим всички да гледат кинокомедията “Старинната монета” от 1965 г., показващ българското черноморие от онова време и “Островът” – съвременен филм на Камен Калев за остров “Св. Анастасия”. Публиката ще се запознае и с най-новия туристически продукт, стартиращ от предстоящия сезон в Бургас – посещение на острова с корабче.

 

Модулът “Специална фимова колекция” ще събере в клуб “Таралеж“ на Самоводска чаршия почитатели на документални филми за пътешествия, изкуство и култура. Зрителите ще могат да видят: „Ком – Емине” – 2013 г. документален филм България, „Води ме към Питкерн” – 2013 г. документален филм Великобритания и „Средновековните занаяти на Търново” – 2012 г. документален филм България.

 

Всички прожекции на фестивала са със свободен достъп.

 

Подробна информация можете да намерите на сайта www.tourfilm-bg.com

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed