02 Май 2024

Вие сте тук

“Ростуризм“ препоръча на туроператорите да гарантират завръщането на туристите си от България

14.09.2011

Руската федерална агенция за туризъм "Ростуризм" препоръча на руските туроператори да бъдат внимателни при изпращането на туристите си чрез „Алма Тур“, става ясно от публикация на сайта на организацията.

 "Обръщаме внимание на руските туроператори, че е недопустимо да се изпращат руски туристи в България по линия на компанията "Алма Тур" без надлежно гаранционно осигуряване на връщането им в родината", се посочва в съобщението.

Агенцията е сериозно обезпокоена от ситуацията, свързана с връщането на руските туристи, пристигнали в България със самолети на авиокомпанията "България Ер" по линия на туроператора "Алма Тур", пише още Ростуризм.

В съобщението е посочен номерът, под който е регистрирана "Алма Тур" в единния федерален регистър на туроператорите. "Гражданската отговорност за неизпълнение на задълженията на "Алма Тур" по договор за реализиране на туристически продукт е застрахована на стойност 60 милиона рубли, като финансовото обезпечение е1валидно от 10 септември 2011 до 9 септември 2012", се посочва в съобщението на Ростуризм.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed