28 Март 2024

Вие сте тук

Ястия от Карибите и Африка са предпочитани в Олимпийското село

30.07.2012

Менюто от Карибския басейн и Африка е най-предпочитаната храна на Олимпийските игри. Поне това показват опашките пред щандовете в столовата в Олимпийското село през първите няколко дни. В огромното хале, което всеки ден изхранва по 10 000 души, са изградени пет сета: "Карибите и Африка", "Индия и Азия", "Най-доброто от Британия", "Европа, Америка и Средиземноморието"... Петият сет едва ли е изненада и труден за отгатване - естествено "Макдоналдс", един от спонсорите на Международния олимпийски комитет (МОК).


Всички шалтери работят нонстоп 24 часа, като на всеки шест часа се подменя менюто, съобразно часовия пояс. Всеки си взима сам храната на малка табла и след като приключи сам изхвърля остатъците в контейнери за разделно събиране на боклука. Специални доброволци следят с термометри температурата на ястията и ги подменят незабавно при нужда.


В ресторанта е забранено влизането с ранички и чанти, те се оставят на специални гардероби пред входа. Другата фирма, който присъства масирано в ресторанта е "Кока Кола", която е осигурила мощните хладилници за безалкохолните напитки. Целият ресторант е с размери на две футболни игрища и е изграден от сглобяеми конструкции.


Същевременно домакините добре са се погрижили олимпиадата да бъде представена не само като спортно събитие, но и като шоу. Един час преди мачовете във волейбола, например, специално обучен аниматор започва да представя в центъра на залата основните правила на играта, главните действащи герой, държавите участнички в мача -  всичко като забава придружено с много музика и видеоклипове. Програмата настройва много силно зрителите за сблъсъка на тимовете.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed