02 Май 2024

Вие сте тук

Япония очаква 10 млн туристи през 2013

11.12.2013

Броят на чуждестранните посетители на Япония за 2013 година вероятно ще достигне рекордните 10 милиона души благодарение на по-слабата йена и увеличаването на туристическия поток от Азия, предаде ДПА, цитирайки данни на японското правителство.


Япония е посрещнала 9,5 милиона чуждестранни гости до ноември, което е повишение с 24 процента спрямо същия период на миналата година, съобщи Националната туристическа организация.


Само през ноември чуждестранните туристи са се увеличили с 29,5% на годишна основа до 839 800 души.


По-големият брой туристи се обяснява с обезценяването на йената и смекчаването на визовите изисквания за посетителите от някои страни в Югоизточна Азия.


Броят на гостите от Китай, Тайван, Хонконг, Тайланд, Индонезия, Виетнам и Индия е достигнал рекорден максимум за отчетния месец.


Япония увеличи усилията си за привличане на чуждестранни туристи, след като бившият премиер Джуничиро Коидзуми през 2003 година постави целта за удвояване на броя на чуждестранните посетители до 10 милиона души.


През 2011 година показателят се срина с 28 процента до 6,2 милиона души заради опустошителното земетресение, цунами и ядрената катастрофа в страната.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed