03 Юли 2022

Вие сте тук

Ще рекламираме България на шест основни пазара

28.10.2014

Русия, Украйна, Румъния, Германия, Швеция и Полша са шестте пазара, на които България ще продължи да рекламира туристическия си продукт. Това стана известно днес на пресконференция във връзка с проекта „Интегрирани комуникационни кампании за България на целеви пазари“. Той е на стойност 7.28 млн. лева и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” чрез Европейския фонд за регионално развитие на ЕС. Изпълнението приключва през април 2015 г. и включва дейности за изграждане на имидж на България като целогодишна туристическа дестинация с богати възможности за туризъм.

 

Промотирането на България на германския пазар включва телевизионна и печатна реклама, е-маркетинг, съвместни акции с туроператори, журналистически посещения и пресконференции на стойност 1.8 млн. лева. Кампанията ни на пазар Русия на същата стойност обхваща и външна реклама, уърк-шопове, презентации и срещи.

 

За Румъния договорените средства за цялостното изпълнение на проекта включват  телевизионна и печатна реклама, е-маркетинг, журналистически посещения, презентации и PR дейности. Кампанията на пазар Украйна за същите дейности ще струва близо 454 хил. лева.

 

За сравнително новите за популяризиране на националния ни туристически продукт чуждестранни пазари като Полша и Швеция са планирани PR и рекламни дейности, ориентирани не само към морския туризъм, но и към културен, балнео и спа туризъм и голф.

 

 

Целта на кампанията е ефективна комуникация и максимално достигане на посланията до целевите аудитории на всеки един от 6-те пазара, подчерта Анелия Генова, директор на дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ в МИЕ и ръководител на проекта. Според нея основните послания на кампанията са свързани с повишаване степента на информираност за България като целогодишна туристическа дестинация и страна с богати възможности за лятна и зимна почивка, с древна култура, богата на исторически и архитектурни паметници, с минерални източници, с красива и съхранена природа.

 

По време на пресконференцията зам.-министър Ботев допълни, че по друг един проект по ОП „Регионално развитие“ – „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България“, предстои стартиране на интегрирана кампания, като изпълнението му ще приключи през септември 2015 г. Неговият прогнозен бюджет е 3, 15 млн. лева. 

 

Предстои удължаване на срока с Управляващия орган във връзка със стартирането на мащабна кампания за България и възможностите за целогодишен туризъм в четири водещи паневропейски телевизии, които са заложени в досегашния програмен период.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed