28 Апр. 2024

Вие сте тук

Ще рекламираме България на далечни пазари

11.06.2015

Министерството на туризма и туристическият бранш работят освен за развитието на традиционните пазари и за навлизането в нови - Китай, Индия, Япония, Бразилия, които са необятни. Това съобщи пред журналисти заместник-министърът на туризма Надя Маринова при откриването на ваканционното селище "Бялата лагуна" край Каварна.


Следващата седмица министърът на туризма Ангелкова ще бъде в Китай, за да подпише споразумение, а в Япония предстои да бъде открит български информационен център. В близките дни се очаква да пристигне и наша сънародничка от Бразилия, която ще направи тур в цяла България за популяризиране на забележителностите. Това са малки, но важни стъпки за привличане на туристи от далечни дестинации, които изискват комбинирани продукти, коментира заместник-министърът.

 

Маринова посочи, че пътуващите с дълги самолетни полети, искат да пребивават в региона най-малко две седмици и да посетят две-три държави. Вече работим с Румъния, Гърция, Турция за предлагане на общи туристически продукти, каза Надя Маринова.


Заместник-министърът съобщи, че песимистичните прогнози за спад на руския пазар от 50-60% не се сбъдват и към началото на туристическия сезон намалението на летовниците от тази дестинация е 20%. На германския пазар се очертава ръст от 5%, увеличение има на почти всички други пазари, но равносметката ще бъде направена в края на сезона.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed