29 Март 2024

Вие сте тук

Ще проверяват джетове и катери за разходка по Черноморието

28.06.2012

В навечерието на активния летен сезон предстоят засилени проверки на джетовете и корабите за разходка по Черноморието, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. До момента Изпълнителна агенция „Морска администрация” е регистрирала 671 джетове, а 131 кораби за сезонен превоз на пътници са получили разрешение за лятото.


Според специална наредба, регламентираща правилата за водните атракциони, всички джетове да бъдат с регистрационни номера – така може да бъде открит всеки нарушител, срещу който има подаден сигнал. Преди началото сезона се съгласуват и т.нар. водни бази – специално оборудвани и отделени от плажната ивица места, на които се отдават и ползват водноатракционни услуги без да пречат на останалите хора на плажа.


Вече са получили разрешение общо 75 водни бази за предоставяне на водноатракционни услуги. Ще бъде извършвана и проверка за употреба на алкохол при рутинни или внезапни проверка на всички плавателни средства и особено на тези превозващи хора.


От тази година има и някои промени - концесионерите са задължени да поддържат дежурна спасителна лодка и/или спасителен джет. Някои от водноатракционните услуги да могат да се извършват с джет (тегленето на водни ски, тегленето на банан, ринг и др.). Освен това бяха облекчени някои административни изисквания при ежегодната регистрация на водните бази.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed