28 Март 2024

Вие сте тук

Ще представим тракийски съкровища в Лувъра

26.09.2013

Франция има желание да представи Тракийското златно съкровище в своя най-голям музей – Лувъра. В процес на уточняване е периодът, в който това ще се случи, Това стана известно след среща на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев с председателя на камарата Стефан Дюлае, съобщи пресцентърът на МИЕТ.

 

Според заместник-министър Ботев това би било прекрасна възможност България да бъде промотирана със съпътстващи мероприятия в Париж за представяне на българската природа и възможностите за туризъм и инвестиции в страната. Бранимир Ботев ще предложи събитието да бъде подготвено от работна група с представители на министерството на икономиката и енергетиката и на министерството на културата.  

 

Френско-българската търговска камара предстои да организира кръгла маса за инвеститорския интерес в областта на туризма.

 

Бранимир Ботев получи покана да открие традиционната вечер за представяне на новото божоле, която ще се проведе в София през ноември. Събитието се организира от Френско-българската търговска камара всяка година в България. Председателят на камарата Стефан Дюлае покани заместник-министъра да отвори първата бутилка от новото френско вино. По идея на заместник-министъра на икономиката и туризма се обмисля организацията на месечни  срещи с дипломати в България, на които ще се представят български винопроизводители и региони.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed