19 Апр. 2024

Вие сте тук

Шумен, Варна, Търговище и Велико Търново с общи туристически пакети

04.02.2014

Шумен, Варна, Търговище и Велико Търново ще се представят с общ туристически продукт. Споразумения за сътрудничество в областта на туризма вече са подписани с Варненската туристическа камара, с "Местно туристическо сдружение - Търговище" и "Царевград Търнов" ЕООД, съобщи директорът на шуменското общинско предприятие по туризъм "Мадарски конник" Добромир Жеков. 


Предстои да се изработят общи туристически пакети за четирите региона, които да обхванат тематично историческия период от древността до края на втората българска държава. "Идеята е нашите продукти да предизвикат интерес сред международните туроператори, защото е известно, че недостатъчно се познава българската история", отбеляза Жеков. Ще бъдат представени както познати за широката публика културно-исторически обекти, така и интересните природни дадености в четирите региона, с цел развитие и на екотуризъм. 

 

По подобен проект - "Корените на България" работят общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан. По проекта на стойност близо половин милион лева, финансиран по ОП "Регионално развитие", са завършени половината дейности, свързани с популяризиране на туристическите обекти в Шуменско. Целта е региона да бъде посетен от значително повече от 140-те хиляди туристи, проявили интерес през м.г. към богатата на културно-исторически паметници и обекти област, не само в Шумен, но и в Плиска, Велики Преслав и Мадара, каза още Добромир Жеков.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed