23 Апр. 2024

Вие сте тук

Шест нови продукта представя Куадрант Бевъриджис

15.05.2012

Шест нови продукта ще предложи у нас до средата на годината Куадрант Бевъриджис, компанията, която бутилира продуктите на PepsiCo, Pеpsi Lipton International и Gat Foods за България.


Новите напитки ще бъдат във всички сегменти, в които компанията оперира – газирани, негазирани, нектари, студен чай, както и в т.нар. спортни напитки.


През този месец на пазара излиза най-известната спортна напитка – Gatorade, която ще бъде предложена в София. Стартира и нов аромат на Evervess - горчив лимон (bitter lemon), той се присъединява към сода и тоник, които в момента могат да се намерят са на пазара. През май излиза студеният чай Lipton с нов вкус – малина. Досега той се предлагаше с вкус на лимон, праскова и зелен чай. Серията нектари и сокове Prisun ще бъде разширена с аромат – коктейл от лимон и мента.


Стартира и изцяло нов бранд газирани напитки – Fizzy. Напитката ще се предлага в два различни вкуса – традиционната българска газирана лимонада и ябълка.


За първото тримесечие на 2012 г. пазарът на безалкохолни напитки продължава да се свива. Консумацията на газирани напитки е намаляла с над 10% спрямо последните три месеца на 2011 г. Спрямо същия период пазарът на кола напитки се е свил с над 9%. В сегмента на нектарите спадът за първото тримесечие на 2012 г. спрямо последното на 2011 г. възлиза на близо 14%. Въпреки това, определени сегменти от категорията на негазираните напитки отчитат растеж в продадените обеми за периода – като тихите напитки, които са отбелязали ръст от близо 13%. Като цяло негазираните напитки са отбелязали ръст в потреблението от над 22% за първите три месеца на годината. (всички цитирани данни са от проучвания на Nielsen)

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed