28 Март 2024

Вие сте тук

Шест нови линии откриват на летище Варна

18.01.2017

Шест нови целогодишни линии ще бъдат открити през тази година на летище Варна, съобщи пресслужбата на компанията-концесионер на аеропорта "Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт" АД. От лятото ще бъдат извършвани редовни полети до Дортмунд и Мюнхен Меминген /Германия/, Айндховен /Холандия/, Ларнака /Кипър/, Милано Бергамо /Италия/ и Тел Авив /Израел/.


От компанията отчитат, че през 2016 г. е постигнат рекорд на броя на обслужените пътници на летищата във Варна и Бургас. Общият брой на пасажерите е бил 4 529 838 души, като увеличението им в сравнение с 2015 г. е 22%. Ръстът на обслужените полети на двете летища е 18%.


В Бургас през миналата година е имало най-голямо увеличение при пасажерите от Русия - с 40 процента в сравнение с 2015 година. Следват туристите от Великобритания и от Германия. Топ 5 дестинации на бургаското летище за 2016 са Москва /Русия/, Тел Авив /Израел/, Лондон /Великобритания/, Прага /Чехия/, Санкт Петербург /Русия/.


На летището във Варна през миналата година са обслужени 1 672 017 пътници. На аеропорта са открити полети по 11 нови направления в Германия, Русия, Полша, Белгия, Чехия, Франция, Словакия, Унгария, Великобритания.
 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed