28 Март 2024

Вие сте тук

Шесткилометрова еко- и велоалея в Банкя ще бъде почистена и облагородена

12.09.2011

 

Една от най-емблематичните екоалеи в района на Банкя ще бъде почистена и облагородена тази събота, 17 септември, в рамките на инициативата „Моят зелен град” 2011 г., съобщиха организаторите. Официалният старт ще бъде даден от кмета на град Банкя Рангел Марков в 11.00 ч, в парк “Кестените”.

Град Банкя е разположен в подножието на Люлин планина и е известен с лековитите си минерални извори, което го превръща в утвърден курортен и балнеолечебен център. Още от зараждането на курорта в началото на миналия век шест-километровата „Пътека на здравето” се налага като един от предпочитаните маршрути за разходка и отдих. Заради лечебната сила на въздуха в района лекарите често препоръчват нейния маршрут за разходки на хора със сърдечни заболявания.

 Повече от 200 служители работещи в производствените центрове на Coca-Cola ХБК България в Костинброд и Банкя заедно със своите семейства ще се включат в доброволна акция за почистване на „Пътека за здравето”. В рамките на „Моят зелен град” 2011 след почистването по цялата дължина на еко- алеята ще бъдат поставени информационни табели, пейки за отдих, кошчета и спортни съоръжения.

 В деня на почистването специално за децата ще бъдат организирани уроци на открито, в които те ще научат интересни подробности за биоразнообразието в района, както и какви са ползите за природата от разделното събиране и рециклиране на отпадъците.

 Организаторите канят жителите и гостите на Банкя, които желаят да направят града по-чист и по-зелен да се присъединят като доброволци към инициативата “Моят зелен град” 2011.

Инициативата ‘Моят зелен град” се провежда за четвърта година от Coca-Cola, Българското дружество за защита на птиците и Екопак България с активната подкрепа на Столична община. През 2011 г. инициативата ще се проведе съвместно с Медийна група България – издател на вестник 24 часа – съорганизатор на националната класация „Най-добър град за живеене”.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed