29 Март 2024

Вие сте тук

Швейцарски хотел "с нула звезди" предлага нощувки под открито небе

07.06.2017

Нощувка за двама в "апартамент" под звездите струва 295 швейцарски франка (306 долара), но пък получавате питие при пристигането, закуска и услугите на "модерен иконом" - обикновено местен фермер с гумени ботуши, пише Ройтерс.


Фермерът придружава гостите до мястото, осигурява прогноза за времето и местни шеги.


Добре дошли в хотела с "нула звезди" - концептуален артистичен проект, който дава възможност да гостите да пренощуват в легло на открито, без нищо да пречи на гледката към величествения пейзаж на Швейцария.


Проектът на близнаците Франк и Патрик Риклин и партньора им Даниел Шарбоние цели да взриви традиционния подход към гостоприемството в богатата страна, която е известна с луксозните си планински и крайезерни курорти.


Артистичната ни перспектива е да поемем в друга посока. В нулата има свобода за предефиниране на лукса, разказва Франк Риклин за минималистичния проект, разположен на хълмовете в района Апенцел край Сен Гален.


Външният санитарен възел е на три минути пеша, в близката алпийска хижа, която служи за убежище в случай на лошо време. Миналата година неблагоприятните метеорологични условия са "съсипали" 37 от 60 нощи на разположение за нощувка на открито.


В предишните версии на проекта творците предлагаха нощувка в противоядрен бункер и на 1600 метра надморска височина в планинския регион Гризон.


Нощувките, предлагани тази година, вече са почти разпродадени, като са получени над 1300 запитвания за резервация от хора, идващи наистина от далеч - САЩ, Австралия, Ирак и Африка.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed