18 Апр. 2024

Вие сте тук

Швейцарец влага 1,5 млрд евро за нов туристически град в Хърватия

08.07.2014

Швейцарски инвеститор реши да вложи над 1,5 милиарда евро в проект за нов град в Хърватия, който изцяло ще промени облика на хърватския туризъм и ще покаже на потенциалните инвеститори, че си струва да работят в Хърватия, съобщи националната телевизия ХРТ.


Седем години и 60 милиона евро са били необходими за покупката на земя в местността Заблаче край адриатическото пристанище Шибеник, където ще се строи новото селище. Швейцарците са готови за започване на строителните работи, щом бъде довършен подробният урбанистичен план, което се очаква в края на годината.


Новият град за около 2500 души население ще има всичко необходимо - от хотели висока категория, вили и пристанища за яхти, до здравни заведения и паркове, съобразени с най-високите екологични и пространствени стандарти.


Общинските власти в Шибеник са подкрепили проекта, защото той ще означава стотици нови работни места и приходи от данъци, измерващи се с милиони куни.


Според инвеститора новото градче ще даде възможност за удължаване на туристическия сезон и ще даде нов импулс за туризма в Хърватия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed