03 Май 2024

Вие сте тук

Шампанско с лед? Защо пък не

26.06.2013

Moët Ice Impérial - първото шампанско в света, специално създадено да се консумира с лед



 

Създаден от най-знаковите лозя на Moët & Chandon, новият бленд е сътворен от главния енолог Беноа Гуез, който поставя акцент върху ледената свежест и интензивни плодови вкусове на тропически плодове с оригинална нотка на сладки, червени плодове.



"Moët Ice Impérial разчупва традициите за консумация на шампанско. То е създадено, за да предложи ново свежо шампанско преживяване, като остане вярно на познатия и почитан от векове стил на Moët & Chandon. С интензивен, плодов и свеж вкус, Moët Ice Impérial представлява не само символ на празника през лятото, но и ново измерение в категорията шампанско.", коментира създателят му.

Бутилирано в луксозни бели бутилки с отличителна черна лента на гърлото, златен етикет и сребърен дизайн, Moët Ice Impérial е символ на лукса и елегантността. 

Moët Ice Impérial има интензивен аромат на тропически плодове като манго и гуава в съчетание с обилни сочни аромати на узрели нектарини и оригинална нотка на малини и цариградско грозде.


Създадено специално, за да бъде консумирано през деня, новото шампанск се очаква да стане любима напитка  в най-модните места на лятото - от плажните клубове на Акапулко, Рио де Жанейро и Сен Тропе, ВИП терасите на покривите в Лос Анжелис и Сидни до круизи в Карибско море, казват създателите му. 

 

 

Дали ще доминира в София и Слънчев бряг например? Нека да видим, вместо да прогнозираме.

 


Сомелиерите препоръчват да  се сервира в голяма чаша за каберне, а не в традиционен бокал за шампанско.  Причината е, че формата на чашата увеличава усещането за изключителна свежест. За още повече свежест съветват да се добавят листа от мента, резенче краставица или кора от бял грейпфрут по избор.



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed