20 Апр. 2024

Вие сте тук

Честваме Световния ден на водата днес

22.03.2011

„Вода за градовете: отговор на предизвикателствата в градовете” е темата на днешния Световен ден на водата, съобщиха от природозащитната организация WWF. Целта е да се насърчат правителства, организации, общини и частни лица да се включат активно в посрещането на предизвикателствата в областта на управлението на водите в градовете.

Над 3,3 милиарда души днес живеят в градове, а площите, заемани от гях, продължават да растат. Увеличението на градското население е по-бързо от възможностите за адаптиране на инфраструктурата.

Инициативата за празнуване на Световния ден на водата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро.

Генералната асамблея на Обединените нации определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

С честването на Световния ден на водата правителства и международни организации потвърждават, че чистата вода е живот и нашият живот зависи от това, как защитаваме качеството на водата.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed