06 Май 2024

Вие сте тук

Чакаме директни полети между София и Скопие

14.02.2013

Директна авиолиния между България и Македония, три нови гранични пункта и железопътна отсечка ще улеснят туристическите връзки между двете държави. Това съобщи посланикът на Македония Благой Ханджиски по време на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която започна днес в Интер Експо Център в София. 

 

България е на пето място сред основните туристически пазари на Македония, изпреварена от Гърция, Турция, Сърбия и Холандия. Посланикът изрази пожелание в близко време да се наредим в първата тройка.

 

Китайци, гърци и турци са основните клиенти на казината в Македония, информира директорът на държавната агенция за развитие и промотиране на туризма на Македония Йордан Трайков. Според него казината в Гевгелия са балканският Лас Вегас, който привлича все повече чуждестранни гости. Комбинацията от разнообразни възможности за хазарт и луксозна хотелска база е неустоима за туристите.

 

Фестивали и събития, възможности за детски туризъм и отдих, еко- и селски туризъм са други засега неизвестни у нас възможности на Македония, каза още Трайков.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed