19 Апр. 2024

Вие сте тук

Цените на хотелите в Европа продължават да растат

05.12.2011

Цените на хотелите в европейските градове през третото тримесечие бележат двуцифрен ръст в сравнение с цените на същия период на 2010 г., показват данни на HRS. В анализа се сравняват цените в хотели в 48 големи града в цял свят.


Ню Йорк, Цюрих и Москва остават градовете с най-скъпи нощувки в хотели, показват данните на HRS.


В Европа ценови лидер е Цюрих, а спад на цените е регистриран само в Рим и Атина.


През третото тримесечие на 2011 г. продължава възстановяването на икономиките, което води до увеличаване на търсенето на хотели. Това естествено е довело до 10% увеличение в хотелите на 10 от общо 20 европейски града, в които е извършвано проучването.


Особено е нараснало търсенето в европейски столици като Виена Париж и Прага. Средиземноморските градове като Истанбул и Барселона запазват високото търсене през летните месеци, поради което хотелите и тук успяха да увеличат показателите като заетост и приход на стая.


Най-висок е ръстът на цените в Москва, където нощувките са поскъпнали с 14,3%, като средната цена на нощувка тук е 124 британски лири. Аналогично е положението в Цюрих – град, който е известен като една от скъпите туристически дестинации. Заради скъпия швейцарски франк гостите на града е трябвало да похарчат повече средства, отколкото са планирали. В резултат на това Цюрих излиза начело в класацията, изпреварвайки Москва и Лондон.


В британската столица цените също са нараснали, като средната нощувка е в размер на 117 британски лири, което е с 11,3% повече от същия период на миналата година.


Негативното състояние на гръцката икономика се отразява и в цените на хотелите в Атина. П рез третото тримесечие хотелите в гръцката столица са поевтинели с 1,7% до 67 британски лири.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed