18 Май 2024

Вие сте тук

Царево кани на младежки фестивал на изкуствата

13.02.2012

Царево кани на Седмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ”, който ще се състои от 20 до 30 август т.г. Фестивалът се организиран от Сдружение „ТЕМП – АРТ” и Община Царево, със съдействието на Българската асоциация на аматьорските театри - БААТ .


Целта е да сформира един младежки форум на изкуствата, който да събере млади творци от цял свят. Участниците ще представят културните традиции на своите държави и ще изградят помежду си творчески и приятелски контакти. Посредством концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фестивалните дни ще се превърнат в пъстра палитра от всички видове изкуства.


Фестивалът няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.


Очаква се в него след предварителна селекция да вземат участие над 600 младежи от 13 до 35 години, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници в различни творчески школи, студии и формации от страната и чужбина.


Участниците в ММФИ „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” имат уникалната възможност да се изявяват на открити сцени в осем курорта по българското южно черноморие/ Синеморец, Ахтопол, Варвара, Лозенец, Приморско, Китен, Созопол/ по време на петнадесет тричасови микс концерти, над десет спектакъла, осем изложби, вечери на отделните изкуства, уъркшопове, хепънинги и презентации.


Повече подробности могат да се намерят на сайтовете  www.muzite.com  и  www.vslozenets.com

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed