28 Апр. 2024

Вие сте тук

Хърватия продава остров на Плитвичките езера за 350 хил евро

15.02.2013

Единственият остров в хърватския национален парк Плитвички езера е попаднал сред офертите на канадската компания "Прайвит айлъндс", единствената специализирана фирма за посредничество в покупко-продажбата и отдаването под наем на острови по цял свят, съобщи  хърватският портал "Глас Славоние".


Островът с площ 13 340 квадратни метра се намира в езерото Козяк, едно от 16-те Плитвички езера. Според собствениците той струва 350 000 евро, или 26 евро на квадратен метър.


В офертата на компания "Прайвит айлъндс" е посочено, че островът е обрасъл с гъста гора и на него е сниман епизодът "Съкровището на сребърното езеро" от сериала за Винету и Олд Шетърхенд. За сумата 350 000 евро заедно с острова купувачът ще получи и 18 000 квадратни метра на брега на езерото, което всъщност сваля неговата цена на 11 евро на квадратен метър.


Компанията предупреждава потенциалните купувачи, че островът и съседните земи се намират в рамките на национален парк, където хърватските власти не резрешават никакво строителство. Управлението на националния парк е предложило на канадската компания и вариант със замяна на имота с равностоен парцел извън парка, където може да се строи.


В списъка на "Прайвит айлъндс" има и още един хърватски остров с площ 3 хектара - остров Биела близо Сплит.


Според "Глас Славоние" в последно време все повече чужденци (главно германци) проявяват желание да си купят хърватски остров.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed