19 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотел Shangri-La ще има в най-високата сграда в Европа

06.07.2012

 

Петзвезден хотел от бранда Shangri-La ще бъде най-високият хотел в Европа. Той ще е в най-високата сграда на стария континент, приключването на строителството на която бе ознаменувано с невероятно лазерно шоу в четвъртък вечерта в Лондон.

Хотелът ще е разположен между 34-я и 52-я етажи на сградата и ще разполага с 200 стаи и апартаменти, които според собствениците ще са с най-невероятната гледка в Европа. 170-те луксозни стаи са с площ 42 кв.м. И ще са най-просторните в Лондон. Хотелът ще разполага и с 30 апартамента, луксозно обзаведени и разполагащи с остъклени балкони със зимна градина и гледка към целия град. При обзавеждането им се използват високи и енергоспестяващи технологии, които осигуряват лукс и удобство на гостите. Акцент в стаите е леглото с марка Shangri-La, което е с патентована технология, благодарение на която формата му следва очертанията на тялото. Те ще разполагат и с многобройни уреди за бизнес и комуникации. Хотелът ще разполага с няколко заведения за висока кухня, както и с така наречения кулинарен театър – кафе с няколко открити станции, в които се готви пред очите на гостите. Това ще е истинско представление, съчетаващо изключителна кулинария и драматизъм при приготвянето и сервираното.

 

В сградата има и още един ресторант, който е разположен в стъклен атриум.

 

Сградата, носеща името The Shard, е с височина 310 метра. Тя е на южния бряг на Темза в района на моста Лондон бридж. В облицованата с 11 хиляди стъклени панела 87-етажна кула във формата на тясна пирамида ще има офиси, жилищни апартаменти и хотел. На 69-я етаж през февруари 2013 г. ще е най-високата наблюдателна площадка във Великобритания, където ще може да се качи всеки, след като плати 25 лири за входен билет.

На церемонията присъстваха херцогът на Йорк Андрю, както и министър-председателят на Катар Хамад бин Джабер Ал Тани.

Катарските инвеститори са собственици на 80 на сто от Shard. Инвестициите в строителство на сградата възлизат на над 450 млн британски лири.

По време на церемонията небостъргачът е бил оцветен в различни цветове и премери ръст с други 15 високи сгради и забележителности в Лондон.

Изграждането на небостъргача в Лондон предизвика много обществени спорове и дискусии. Сградата е по проект на италианския архитект Ранцо Пиано. Тя е с една трета по-висока от другия рекордьор в Лондон - One Canada Square в бизнес квартала Канари-уорф. Силуетът на Shard може да се види практически от всякъде в Лондон.

Най-високата сграда в Европа ще остане на върха едва три години, след което се очаква да бъде изместена от първото място от парижките кули-близнаци Hermitage Plaza, които ще са с 20 метра по-високи.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed