18 Май 2024

Вие сте тук

Хотели и заведения по Черноморието наводнени

08.02.2012

Наводнени са хотели и заведения на територията на общините Несебър, Поморие, Бургас и Царево. Щетите са само имуществени, няма пострадали граждани. Това съобщи БТА, цитирайки областния управител Константин Гребенаров.

Има опасност река Ахелой да прелее, вследствие на което принудителното изпускане на язовир "Ахелой" засега е спряно. Гребенаров е уведомил за това Басейнова дирекция - Варна. Основните проблеми в областта се очертават предимно като наводнения в резултат на високите морски вълни, допълни Гребенаров. От пресслужбата му уточниха, че са отворени всички проходи на територията на област Бургас, включително и Айтос - Провадия. Остава забраната за движение на автомобили над 10 тона.

Подобрява се и състоянието на електроснабдителната мрежа. От 58 населени места без ток тази сутрин, към момента броят им е намален на 17. Екипите на ЕВН са на мястото на авариите и се работи по отстраняването им. 

 

Всички заведения, които са на плажа в Приморско са разбити от огромните морски вълни. Под вода са северният плаж и намиращата се до него него крайбрежна алея, съобщи агенцията, позовавайки се на информация от общината в Приморско.

Вълните са отнесли намиращите се на ивицата заведения, водата е влачила хладилни витрини, плотове и други материали. Огромните вълни заляха и пристанището в Ахтопол, четири лодки са изчезнали, а осем са разбити, съобщи  кметът на Царево Георги Лапчев. Използвана е техника, за да се издърпат рибарските лодки от водата.

 

Залят от бурното море е и плажът на курорта "Албена". Засегнати са търговски обекти на т. нар. първа линия във ваканционното селище, съобщиха от пресцентъра на община Балчик, на чиято територия е черноморският комплекс. По думите на пресаташето на общината Сава Тихолов морската вода се влива в резервата "Балтата" и е заляла пътя към хотел "Гергана".

Морската стихия носи камъни и пясък и по крайбрежната алея в Балчик. Плажът край архитектурно-парковия комплекс "Двореца" също е залят от водата, допълват от общината.

Около четириметровите вълни са откъснали пътя към рибарското селище в Кранево. Над половин метър е нивото на водата в двора на международния детски лагер в Кранево.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed