29 Март 2024

Вие сте тук

Хотелите в Токио са най-чисти

25.02.2015

                                 Софийските хотели – на второ място в Европа

 

 

Чистотата на хотелската стая безспорно е един от основните критерии, според които гостите на хотела го оценяват. Няма значение колко са звездите и има ли ги изобщо – когато влезе в хотела, туристът иска да намери безупречно чиста и удобна стая. Сайтът OrangeSmile.com наскоро проведе анкета сред потребителите си, задавайки им въпроса кои хотели в света според тях са най-чисти.

 

Участниците в анкетата трябваше да оценят качеството на почистването на стаята по скала от едно до десет. Резултатът показва, че най-чисти в света са хотелските стаи в Токио. Тук туристите са отбелязали идеална чистота, независимо от категорията на хотела. Дори в хостелите и новите капсулни хотели чистотата е на най-високо ниво, показват резултатите от анкетата.

 

Сред европейските градове най-чисти са хотелите във Варшава. Тук дори най-взискателните клиенти са били задоволени от състоянието на хотелските стаи. Според анкетата хотелите във Варшава са събрали 8,76.  Хотелите в София и Братислава си поделят второто място с 8,54 точки. За сметка на това парижките хотели изостават по чистота, събирайки едва 7,63 точки.

 

Според представители на OrangeSmile.com проучването ще помогне на туристите да набравят по-добър избор, а на хотелиерите – да си помислят как да усъвършенстват услугите и да отстранят съществуващите нередности. Те смятат, че резултатите са от особена важност за хотелиерите, тъй като показателят „чистота“ в хотела е сред най-важните критерии за туристите, изпреварвайки дори качеството на храната в ресторанта.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed