28 Март 2024

Вие сте тук

Хотелите в Москва остават най-скъпи в света

18.08.2012

Цената на нощувката в московски хотел за осма поредна година е най-висока в света. Средната цена  в хотел от международна категория през първото полугодие е 405 долара на човек, показва проучване на британската туристическа компания "Хог Робинсън". За една година хотелите в руската столица са поевтинели с 1%.

 

На второ място е столицата на Нигерия Лагос, където средната цена за нощувка възлиза на 340 долара. Според експертите това е свързано с факта, че Нигерия привлича представители на богати международни нефтени компании. Заради съображения на сигурност те обикновено предпочитат най-висококатегорийните хотели, които им осигуряват надеждна охрана.


На трето и четвърто място са класирани два швейцарски града. В Женева нощувката в хотел струва 337, а в Цюрих – 330 долара.

 

Японската столица Токио остава на 14-та позиция с 277 долара за нощувка, Рим е на 19-та с 261 долара, а Лондон – на 21-ва с 257 долара.


Последен в класацията, в която са включени общо 50 града, е столицата на Северна Ирландия Белфаст с цена на хотелска стая в размер на 136 долара.

 

Най-много през последната година са поскъпнали цените в Мексико сити, където цената на хотелска стая е скочила с 30% . Следват Сан Франциско и Ливърпул с по 8%  и Дубай и Хюстън - с по 7% ръст.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed