19 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотелите в България с най-добро съотношение цена-качество

16.03.2011

Източна Европа води класацията

България оглавява класацията на държавите в Европ, в които хотелите са с най-добро съотношение „цена-качество". Списъкът, съставен според отзивите на клиенти, е на  сайта Hotel.Info. Потребителите на сайта са оценили 210-те хиляди хотела в базата данни на сайта, като всеки от тях е получил оценка в 0 до 10. Българските хотели са получили средна оценка от 7.61  за съотношението цена-качество. Второто място си поделят хотелите в Полша и Чехия със 7.6 бала., а на трето са хотелите в Унгария със 7.59 бала. Босна и Херцеговина и Румъния са следващите две в класацията. В десятката намират място още Португалия, Испания, Австрия и Германия. 

 От единадесето до двадесето място са Словакия, Сърбия, Хърватия, Италия, Ирландия, Турция, Гърция, Финландия, Швейцария и Франция.
Хотелите в Москва остават най-скъпи в света, въпреки че и там цените падат, пише Bloomberg, позовавайки се на  анализ на Hogg Robinson Group за хотелите в бизнес сектора. Със средна цена  256,3 британски паунда или 416 щатски долара Москва изпреварва Ню Йорк, Женева, Париж и Цюрих. Според агенцията в Хонконг,  Цюрих и Стокхолм цените са нараснали с около 10%.  Най-голямо е поевтиняването  в Абу Даби, където заради изграждане на  нови хотели цените са спаднали с  25% до 167.81 паунда.


THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed