28 Март 2024

Вие сте тук

Хотелиери сезираха прокуратурата за нарушения в Слънчев бряг

19.04.2013

Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров е изпратил "Съюзът на собствениците"-Слънчев бряг, съобщи БТА.  Копие на сигнала е адресирано и до министъра на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. Хотелиерите сезират за редица нарушения, извършвани в източната зона на туристическия комплекс, които  според тях създават сериозни пречки за дейността на хотелиерите и търговците.



Хотелиерите посочват създадения пропускателен режим и въведените правила за движение и паркиране на територията на комплекса, които според тях незаконно ограничава достъпа на всички лица, извършващи търговска дейност.



В сигнала се отбелязва още, че в курорта отново се въвеждат такса за достъп, SMS паркиране и репатриране на автомобилите, отново се определя график за зареждане и такса за това срещу стикер, както и много други правила за движение и влизане в комплекса.



Определени са и такси за провеждане на мероприятия от типа "Бар-кроул", които се заплащат от всеки турист, участващ в мероприятията. Таксата е за това, че туристите преминават по уличната мрежа на к.к. "Слънчев бряг - изток" от едно заведение до друго. До момента в офиса на сдружението са получени десетки жалби от лица, които са обект на тази икономическа принуда. Хотелиерите настояват главният прокурор да направи проверка и да предприеме незабавни мерки за преустановяване на незаконните действия от страна на "Слънчев бряг" АД .

Това е поредният летен сезон, който започва с проблеми между собствениците на хотелите и представителите на държавата в комплекса за организацията в него.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed