26 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотелиери от Слънчев бряг искат спешна среща с премиера

13.03.2013

Хотелиери в курорта "Слънчев бряг" искат спешна среща със служебния премиер и ресорния министър на икономиката от служебното правителство. Те настояват да се предприемат бързи и незабавни стъпки към процедура по придобиване на инфраструктурата в зона изток в "Слънчев бряг" към община Несебър, съобщи Елена Иванова, председател на сдружение "Съюз на собствениците" в курорта.


"Държавата трябва спешно да реши проблема с инфраструктура в "Слънчев бряг", за да има ред и спокойствие в курорта, а не всеки туристически сезон да започва с конфронтация и напрежение. Съюзът на собствениците - Слънчев бряг заявява категоричната си позиция, изразявана многократно през годините, че инфраструктурата в зона изток на к.к. "Слънчев бряг" трябва да премине към община Несебър и тя да поеме функциите по нейната поддръжка и стопанисване", каза Иванова.


От Съюза на собствениците подчертават в писмо до медиите, че всички хотелиери заплащат местните си данъци и такси в община Несебър и според тях е налице абсолютен правен абсурд да заплащат втори път инфраструктурна такса за същото нещо на акционерно дружество "Слънчев бряг". Нерешеният от години генерален казус със собствеността върху инфраструктурата в източната зона на "Слънчев бряг" създава огромно напрежение поради невъзможността комплексът да функционира според законите на правовия ред, се казва още в писмото.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed