29 Март 2024

Вие сте тук

Хотелиери от Велико Търново предоставят стаи на жертви на земетресението в Япония

04.04.2011

Туристическият бизнес във Велико Търново предоставя 30 хотелски стаи в града за възстановяване на пострадали от катастрофалното земетресение в Япония, съобщиха от общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов".

Хотелската база ще бъде в разпореждане на японското посолство в София за неопределен период от време, се посочва в писмо на агенцията до Макато Ито, извънреден и пълномощен посланик на Япония, съобщиха от агенцията.

В него е изразена благодарност за вниманието и подкрепата, които Страната на изгряващото слънце оказва на старата българска столица, приета за член на Световната лига на градовете с историческо наследство със седалище в древната японска столица Киото, както и за дарението на японското правителство, с което бе предоставена озвучителна техника за Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов".

Общинската агенция по туризъм разпространи писма до всички туристически информационни центрове в страната с призив да се присъединят към инициативата на хотелиерите във Велико Търново.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed