28 Март 2024

Вие сте тук

Хотелиери и ресторантьори протестираха срещу забраната за тютюнопушене

11.07.2012

Около сто хотелиери и ресторантьори от Ловеч се събраха пред областната управа на протест срещу забраната за тютюнопушене в заведенията за хранене и развлечение. Те издигнаха лозунги "Имаме право да имаме право", "Не убивайте средния бизнес", "Законът за тютюнопушенето убива", "Убийци на средния бизнес".

 

Исканията на протестиращите са за отмяна на пълната забрана за тютюнопушене или за връщане на стария режим, който позволяваше да се пуши в специално определени места в заведенията. По думите на председателя на сдружението "Ловечтур" Петър Андронов чрез тази забрана бизнесът търпи много негативи.

 

Вече се е усетил отлив на клиенти, а през есента се очаква те да намалеят още повече. Има опасност и голям брой заведения да затворят. Според статистиката в Ловеч бизнесът е претърпял над 50% загуба от оборота. Според протестиращите клиентите също са недоволни, че трябва да излизат пред заведенията, за да пушат.

 

"Забранете и заведенията, и продажбата на алкохол и цигари. Тази забрана е безсмислена и невъзможна", възмущаваха се собствениците на заведения. Протестът продължи един час, през който всички заведения в града бяха затворили за клиенти. Ловеч е третият град, в който се състоя подобен митинг, след София и Велико Търново. Той се организира със съдействието на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed