29 Март 2024

Вие сте тук

Хотелиерите от Сандански на изложение в Белград

22.02.2013

От днес до неделя община Сандански ще представи възможностите си като водеща българска СПА и балнео дестинация на Туристическо изложение IFT - Белград, Република Сърбия (21-24.02.2013 г.), съобщиха от сдружението на хотелиери, ресторантьори и туроператори - Сандански.

 

Изложението e най-голямото в Сърбия, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. През 2012 г. на него са се представили 884 изложители от 46 страни и е посетено от над 62 500 посетители. Сандански ще бъде на щанда на България, който е с информационна площ 72 кв. м.

 

 

Хотелиерите от Сандански заминаха за Белград само три дни след приключването на международно туристическо изложение „Ваканция и СПА експо”, проведено от 14 до16 феврури 2013 г в столичния Интер Експо Център.

 

В духа на месеца на виното, като древен винарски регион община Сандански и местното Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, се представиха на него със собствен щанд, аранжиран с помоща на ученици от специалност “Цветарство”, ЗПГ и техния преподавател Людмила Каратанчева.   Мелник, вино, традиции и винен туризъм, който през тази година ще бъде акцент в пакетите, бяха основни теми за младите декоратори.

Ученици в ЗПГ „Кл.Тимирязев” със специалност ”Контрол на качеството и безопастност на храни и напитки”, ръководени от техния преподавател Мария Удева,  приготвиха храните, които през трите дни на изложението се предлагаха на щанда.

      Информационното обслужване на щанда бе поверено ученици от X „б” клас, специалност „Селски туризъм” - Вилиян Петков, Ива Костова, Вероника Благоева.

 

Винарска изба „Вила Мелник” за трети път застана редом до туристическия бизнес. Засмяната техноложка Румяна Стоилова представи на туроператорите и посетителите възможност да опитат магията на мелнишкото вино. Щандът на Сандански бе сред най-посещаваните на изложението.  Разнообразните възможности за престой, представени от хотелиерите, вкусните баници, погачи, трахун и печени фъстъци приготвени от учениците, компетентните им отговори за природните и исторически забележителности на региона, както и виното на „Вила Мелник” успяха да впечатлят посетителите.

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed