29 Март 2024

Вие сте тук

ХоРеКа секторът във фокуса на фотоконкурса „Лицата на пивоварството”

25.06.2013

1750 евро ще получат  авторите на най-добрите снимки

 

За трета поредна година Пивоварите на Европа организират вече превърналия се в традиция фотоконкурс „Лицата на пивоварството”. Темата на тазгодишното издание е "Да излезем на по бира" и има за цел да подчертае важната социална роля, която ХоРеКа (хотели, ресторанти кафенета) секторът, и най-вече заведенията-бирарии, играят в местната общност. Конкурсът дава възможност на талантливи фотографи от цяла Европа да покажат своите снимки, да разкажат своите истории и да спечелят атрактивни награди. Крайният срок за подаване на фотографиите  е 30 септември 2013 г.

 

Пивоварите на Европа насочват светлината на прожекторите върху сектора  ХоРеКа, тъй като той играе важна роля за икономическия растеж, откриването на работни места и просперитета на  свързаните с него браншове, което го прави особено важен и за пивоварната индустрия. В цяла Европа бирата присъства във всеки ресторант, местна кръчма, бар или кафене и има съществен принос за нашите общества, култури и икономики.

 

България не прави изключение от тази общоевропейска традиция. По данни на Националния статистически институт у нас секторът ХоРеКа е с над  26 000 предприятия, в които работят около 138 000 човека. 14 000 от тези работни места се свързват с продажбите на бира. Според проучване на Ърнст енд Янг над 51% от индиректната заетост, генерирана от пивоварната индустрия в страната, се пада на обектите на ХоРеКа.      

 

Снимките, участващи в конкурса могат да показват бирарии, заведения, места и събития на които се предлага пиво – от бирфестове до малки местни кръчми. В обектива могат да са и различните хора, благодарение на които бирата стига до клиента – пивовари, бармани, собственици, сервитьори.  Фотографиите трябва да бъдат съпроводени от кратък текст и да не са доминирани от рекламни изображения. Важно е да се пресъздаде цялостната атмосфера на мястото и да се усети уникалният момент, който кехлибарената течност създава.

 

Авторите на най-добрите три снимки, избрани от жури от експерти, ще получат награди на обща стойност 1750 евро под формата на фотографско оборудване, съответно  на стойност 1000 евро - за първо място, 500 евро - за второ и 250 евро  за трето място. Снимките ще бъдат  разпространени в цяла Европа и ще участват в специални изложби, което ще осигури на печелившите фотографи и участниците в конкурса голяма популярност. Носителят на първа награда ще бъде поканен да получи наградата си на престижна гала вечер в Брюксел през месец декември 2013 г., като разходите за транспорт и една нощувка ще бъдат поети от Пивоварите на Европа. Допълнителни награди ще бъдат връчени на автора на снимката, получила най-много харесвания на сайта,  както и на най-активния потребител в социалните медии на  „Лицата на Пивоварството”.

 

Изискване на организаторите е участниците в конкурса да са над 21 години и да са граждани на държава-член на Европейския съюз или на Норвегия, Швейцария и Турция. Участието е безплатно. Фотографиите се подават директно на уебсайта на инициативата  http://www.facesofbrewing.eu. На него ще намерите и допълнителна информация за конкурса,  правилата и условията за участие. 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed