28 Март 2024

Вие сте тук

Холандци ще карат ски на Пампорово

25.10.2015

Холандският туроператор Corendon открива чартърна програма с Пампорово от началото на зимния сезон, съобщиха от "Пампорово" АД. Това е първият за последните 20 години договор за насочване на холандски туристи в ски курорта.


Първите чартъри с холандски ваканционни групи до летище "Пловдив" се очаква да пристигнат в навечерието на Нова година. Договорът с Corendon предвижда трансфер на холандски туристи през целия ски сезон.


За "Пампорово" холандският е най-новият пазар за този сезон. Курортът залага през последните две години на привличане на нови пазарни сегменти както от балкански, така и от европейски страни, за да се компенсира спадът на туристи от Русия.
Чартърните полети с британски туристи от тази зима отново се пренасочват към летище "София" според информация от хотелиери. От "Пампорово" АД прогнозират, че потокът от туристи от Острова ще се задържи на нивата от зима 2014-15. Британските туристи вече не са преобладаваща част от зимните клиенти в планинския курорт. В периода след финансовата криза английските и ирландски групи намаляха като присъствие в Пампорово, а около две трети от почиващите в зимната дестинация са балкански туристи.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed