27 Апр. 2024

Вие сте тук

Френските гъски поискаха политическо убежище в Калифорния

13.07.2012

 

Противници на угояването поискаха символично "политическо убежище за френските гъски" в Калифорния, където неотдавна бе забранена продажбата на гъши дроб, и приветстваха това "блестящо" решение пред посолството на САЩ в Париж, предаде Франс прес.


"Искаме да кажем браво на Калифорния! Срам за Франция! И благодаря за всички пощадени гъски", каза Джоан Миелкарек, говорителка на малката група демонстранти от сдружението за защита на животните Ел214, сред които имаше и един човек, маскиран като гъска.


След години на спорове на 1 юли в Калифорния влезе в сила закон, който забранява продажбата на гъши дроб в името на добруването на животните.


Според Междупрофесионалния комитет за гъшия дроб въздействието от забраната е почти нулево, след като износът от Франция за САЩ е намалял от 13 на 5 тона за четири години заради американските ветеринарни и санитарни ограничения.


Представители на сектора във Франция обаче поискаха от правителството да се намеси, отбелязвайки, че тази забрана би могла да нарушава правилата на Световната търговска организация, отбелязва АФП.







 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed