26 Апр. 2024

Вие сте тук

Франция очаква с 5 млн повече китайски туристи

07.09.2015

Броят на китайските туристи във Франция се очаква да се увеличи с 5 млн души, ако продължи досегашната тенденция за ръста им. Това се посочва в анализ на френския туристически борд, базиран върху даннита на статистиката от последните години.


През последната година около 2 милиона китайци са посетили Франция. Общо над 100 милиона китайски туристи са пътували по света през 2014 г.   Япония, Южна Корея и Съединените щати са трите основни дестинации, привлекли техния интерес. От европейските държави като най-атрактивна се посочва Франция, където броят на китайските туристи се е увеличил с 50% през първите шест месеца на тази година в сравнение със същия период на 2014 г.  

 

След значителния спад на туристи от Русия, Япония и Холандия, както и на известен отлив на немските туристи поради забавяне на икономическия растеж в тези страни Китай е очертава като държава, която би могла да компенсира загубите. Но с новата икономическа криза, която се задава в Китай, анализаторите са предпазливи в прогнозите си дали китайците ще продължават да пътуват все толкова много по света.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed