19 Апр. 2024

Вие сте тук

Франция остава "Туристическа дестинация N1" в света

10.02.2017

Близо 83 милиона чуждестранни туристи са посетили Франция през 2016 година, което е по-малко в сравнение с 85-те милиона през 2015 година, но страната е останала първа световна туристическа дестинация, съобщи френското правителство, цитирано от Франс прес.


"2016-а ще остане по-особена година заради атентатите, лошото време и социалните протести", изтъкна министърът на външните работи и международното развитие Жан-Марк Еро пред журналисти в югозападния град Биариц.


Той подчерта, че "Франция пострада, но първите оценки за броя на чуждестранните посетители й осигуряват отново мястото на първа туристическа дестинация в света, както и през 2015 година", когато изпреварваше Съединените щати и Испания.
Министърът изтъкна и усилията на правителството и бранша за възстановяване на добрия образ на френския туризъм в чужбина, по-специално с плана за целева реклама от 10 милиона евро.


Ефектът е бил реален, особено със завръщането на японската клиентела, заяви Еро, допълвайки, че сега целта на правителството е да се достигне символичния праг от 100 милиона туристи през 2020 година.


Окончателният брой на туристите, посетили Франция през 2016 година, ще бъде обявен едва през март.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed