25 Апр. 2024

Вие сте тук

Франция ограничава нощното осветление

30.01.2013

Туристическите обекти няма да бъдат засегнати

 

Франция ще ограничи драстично нощното осветление на магазини, офиси и паметници от 1 юли, за да намали прахосничеството на електричество, предаде Франс прес. Мярка обаче ще пощади отчасти Париж, известен като "Града на светлината".


Според заповед, публикуван днес, всички светлини в необитавани сгради и осветлението на витрините на магазините ще трябва да се гасят най-късно в 01:00 часа местно време. Вътрешното осветление на офисите ще трябва да се изключва максимум един час след напускането на персонала.


Тази мярка, според министерството на екологията, ще позволи да бъде намалено потреблението на електричество в страната с близо 2 теравата на час годишно, а това покрива потребностите от електричество на 750 000 домакинства.


Хотелите и всички съоръжения, които гарантират общественото осветление (улично осветление, осветление на пътищата и друг) няма да бъдат засегнати от тези икономии.


Предвидени са и изключения за градовете през празничните дни, коледното осветление, нощните мероприятия и най-вече "туристическите зони и местата, където се организират постоянни културни изяви".


Париж, основна туристическа дестинация във Франция, заедно с още 40 други общини, ще се възползва от специален статут. Според него седем зони в столицата, сред които Шан-з-Елизе и Монмартър няма да попадат в този режим на икономии на електричество.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed