27 Апр. 2024

Вие сте тук

Франция обмисля да забрани тютюнопушенето и на открито

25.07.2013

Френската министърка на здравеопазването Марисол Турен иска общините да обмислят разширяване на периметъра за забрана на пушенето до открити обществени места, като градските паркове, плажовете и пред училищата, пише в. "Журнал дю диманш".


В някои градове съществува вече забрана за пушене по плажовете.


"Бих искала градовете да обособят все повече места, забранени за тютюнопушене, като поемат по този път чрез диалога. Такива места могат да бъдат парковете, университетските кампуси, плажовете и зоните пред училищата. Нормално ли е майките и бащите или бавачките да пушат из парковете, където играят децата? Не мисля", заяви Марисол Турен.


Подобно строго законодателство има в редица страни по света, в частност в САЩ. През 2011 г. кметът на Ню Йорк забрани пушенето по плажовете и в парковете, следвайки примера на Чикаго и Лос Анджелис.


Много райони в Ню Йорк също са вече забранени за пушачи, например Таймс скуеър. Много американски служители нямат право да пушат дори пред входа на сградите, в които работят. В град Белмонт, в Калифорния, беше забранено и пушенето в апартаментите. В щатите Луизиана, Арканзас и Тексас тютюнът е "прокуден" дори от колите, в които се возят деца под 6 годинки.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed