03 Май 2024

Вие сте тук

Форин офис препоръчва на британците да носят пари в брой в Гърция

28.04.2015

Британското министерство на външните работи е препоръчало на туристите на страната, които смятат да пътуват в Гърция, да носят със себе си банкноти и монети, ако банкоматите бъдат затворени в резултат на ескалиране на икономическата криза, съобщи британският вестник "Телеграф".


В същото време гръцката национална организация по туризма ЕОТ увери от Лондон, че не се очаква проблем с банковата система в Гърция. Ние винаги съветваме пътуващите да носят със себе си пари в брой, а също и кредитни карти, както биха правили при пътувания в която е да е друга страна, препоръчва гръцката туристическа организация.


Туроператори обаче препоръчват на британците да носят наред с кредитните си карти и достатъчно пари в брой със себе си за три до пет дни.


Според "Телеграф" Гърция е много близо до фалита, след като европейските финансови министри са изключили вероятността от нова "голяма" спасителна програма за страната, като тези от 2010 г. и 2012 г.


Ако пътувате в Гърция в следващите седмици, следете новините и официалните туристически директиви и се уверете, че имате достъп до различни възможности за плащания, казал британски представител.


Той дал пример с Кипър през 2013 г., когато банките на острова ограничиха тегленията на пари, а някои ресторанти и магазини не приемаха кредитни карти.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed