03 Май 2024

Вие сте тук

Фондация "Бистра и Галина" финансира детска лятна академия

05.07.2011

„Музеят – склад за ценности, музеят – разказ, музеят – медия. Поглед към съвремието“  с тази тема, включена в подготовката по свободно избираемия предмет „Русезнание“, е част от  занятията на професионалното ателие „Културно-историческо наследство и археология“ към Лятна детска академия 2011 на фондация „Бистра и Галина“, съобщиха от Регионален исторически музей Русе. Фондацията е създадена от Здравка Бърдарова, собственик на Бест Уестерн хотел "Бистра и Галина" в Русе и е известна с дългогодишната си социално отговорна дейност.

Участниците разгледаха археологическите експозиции „Сексагинта Приста“ и „Ятрус“,  след което обиколката из залите на Историческия музей продължи с експозицията „Ловци на мамути и земеделци“, изложбите „Средновековни съкровища от България“, „Звездите на Русенската опера от 70-те“ и изложбата посветена на годишнината от първия български църковно-народен събор: „140 г. от Църковно-народният събор и създаването на Доростолската и Червенска епархия“.

Участниците ще се запознаят още с част от колекцията от медали и ордени от времето на социализма от фонда на отдел „Най-нова история“.

Програмата на професионалното ателие предвижда и провеждането на интерактивната игра „Карта на следотърсача“, която ще позволи на младите „изследователи“ да работят индивидуално, да бъдат наблюдателни и винаги да намират онова, което търсят.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed