20 Апр. 2024

Вие сте тук

Финландия е спечелила над €70 млн. от конгресен туризъм

18.04.2011

Организирането на конгреси и конференции остава една от най-доходоносните сфери в областта на деловия туризъм, съобщи xeniosworld.com. Според проучване на конгресното бюро на Финландия, което е част от Центъра за развитието на туризъм в страната, през 2010 г. над 60 хил души са посетили международни конгреси, организирани в скандинавската държава.

Всеки участник в конгресно събитие е прекарал в страната 4,9 дни, като е похарчил €207 дневно. Резултатът е €72 млн. Приходи за Финландия от конгресна дейност през миналата година.

Конгресното бюро провежда аналогични проучвания веднъж на три години от 1986 г. насам. Целта е да се определи степента на влияние на международните конгреси и конференции върху икономиката на страната и да се натрупа опит в организирането на подобни събития. По време на последното проучване, извършено от маркетинговата компания Taloustutkimus Oy, са анкетирани 6510 специалисти, участвали в 16 международни конгреса, проведени във Финландия.

Средният приход от един посетител на конгрес за миналата година е €1175. Косвено конгресите са повлияли върху заетостта на населението на страната и са увеличили отработеното време на служителите до 1202 човекочасове годишно.

Резултатите от проучването показват, че повечето участници (90%) оценяват нивото на организиране на събития като добро и много добро. Особено високо се оценява степента на безопасност на събитията и дружелюбието на местните жители. Над 60% от участниците в анкетата са посетили Финландия за пръв път.

Около половината от всички конгреси, организирани през миналата година в скандинавската държава, са били на тема информационни технологии, медицина и икономика. Най-голям брой участници са имали медицинските форуми.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed