24 Апр. 2024

Вие сте тук

Фестивал на вегетарианската кухня започна в Тайланд

16.10.2012

Деветдневен фестивал на вегетарианската кухня започна в Тайланд в понеделник. По традиция той се организира през деветия лунен месец на китайския календар и се провежда едновременно в Банкок и няколко провинции на Тайланд.

 

Празникът официално бе открит в така наречения Чайна таун – района, познат с многобройните си заведения. Както всичко в Тайланд, и церемонията също бе доста пищна и продължи цели 7 часа. Затова полицията препоръча на всички, освен на пешеходците  да избягват улиците в района на Чайна таун, превърнал се в огромна зона за хранене, според електронното издание на The Nation.

 

Вегетарианският фестивал представлява смесица от тайландски и будистки традиции, основани на вегетарианството.  Той е китайска традиция, пренесена в Тайланд и вкоренена сред местните жители.


Повече от две трети от жителите на Банкок ще станат пълни вегетарианци по време на фестивала, показва проучване сред жителите на тайландската столица. Една трета смятат да включат вегетариански ястия във всяко хранене през деня, а около 7% ще спазват традицията поне през първите три дни на фестивала. За 45% от жителите на града причина да приемат вегетарианството  са религиозни  мотиви, а всеки четвърти е негов привърженик заради стремежа си към здравословен начин на живот.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed