25 Апр. 2024

Вие сте тук

Учреден е туристическият район „Родопи“

03.04.2017

В последния ден на март бе създадена Организация за управление на туристически район (ОУТР) „Родопи“. Това е първата подобна структура в страната, съгласно изискванията на Закона за туризма, съобщиха от туристическото министерство.

 

Учредители на организацията са 18 общини от общо 27, попадащи в географския обхват на туристически район „Родопи“ и 12 туристически сдружения от областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково са учредители на ОУТР „Родопи“. За седалище на бъдещата организация със заповед на министъра на туризма, е определен гр. Смолян.

 

Учредителното събрание прие устав и програмна декларация на ОУТР „Родопи“. Избран е Управителен съвет, чийто състав гарантира равнопоставено представяне на общини и туристически сдружения от всички пет административни области и паритет на представителството на общини и сдружения в 15-членият управителен съвет и Контролния съвет. Единодушно за председател бе избран д-р. Константин Коев, кмет на община Велинград. Контролният съвет включва кметовете на Ивайловград и Неделино и представител на Министерство на туризма, съгласно изискванията на Закона за туризма.

 

Учредителите смятат, че съдаването на организацията ще подпомогне осъществяването на ефективен регионален маркетинг, който да направи  районите разпознаваеми за потенциалните туристи и успешно да ги промотира - както на вътрешния, така и на международния пазар.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed