28 Март 2024

Вие сте тук

Ученици и студенти менажираха за един ден морските летища

26.03.2015

Двама ученици от 11 клас от бургаски гимназии  станаха мениджъри за един ден на Летище Бургас. Същия ден двама студенти от Икономическия институт във Варна менажираха за един ден летището в морската ни столица.

Националната инициатива „Мениджър за един ден“ е част от  образователния проект „Джуниър Ачийвмънт“ България, който се изпълнява вече няколко години.

 

Учениците се включиха в работния процес  наравно с летищни управленски кадри, като това им даде възможност да влязат в ролята на ръководители в реална бизнес среда и да участват активно в работния процес на летище Бургас, съобщиха от неговия пресцентър. Младежите се срещнаха и прекараха един работен ден с Началник отдел „Терминален мениджмънт“– Весела Димова и имаха възможността да се запознаят отблизо с дейността на отдела. Учениците посетиха също така новия Терминал 2 на летището, където по техните думи „са били силно впечатлени от високото ниво на обслужване на пътниците от персонала и модерния облик на летище Бургас.

 

Двамата варненски студенти, които изучават специалностите „маркетинг“ и „мениджмънт“, се присъединиха към екипа на отдел „Терминален мениджмънт“ на летище Варна. Те се запознаха с неговата дейност. Като мениджъри от тях се очакваше да направят предложения за решение по актуални въпроси, касаещи отдел „Терминален мениджмънт“. Студентите имаха още възможност да разгледат Терминал 2 на летище Варна и да видят реално как функционират терминалните дейности в него.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД се включи  в тазгодишното издание на инициативата "Мениджър за един ден", която промотира метода на учене чрез практика и насърчава връзката между бизнеса и образованието. Операторът на морските летища всяка година участва в инициативи, които помагат на младите хора да придобият практически умения в реална бизнес обстановка. Най-разпространената кампания е студентският стаж, която и тази година ще се проведе през летните месеци.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed