29 Март 2024

Вие сте тук

Учебен ресторант "Таланти" отвори врати в сърцето на София

15.11.2012

Кулинарно изкуство, достъпно за всички ценители

Кулинарна академия HRC България – водещото кулинарно училище в Източна Европа,  наскоро откри втора учебна база в страната, в центъра на столицата София, точно до НДК.

 

От Октомври 2012 студентите от по-горен курс на Кулинарна Академия HRC вече се обучават в чисто нов учебен ресторант „Таланти”, разположен на ул. Петър Берон № 9 в столицата. Официалният старт на учебния ресторант бе даден вчера с коктейл, представящ елементи от менюто, подготвено за широката публика от жители и гости на столицата.

 

Елегантна комбинация от ордьоври и десерти, създадени със съвместните усилия на преподаватели и студенти на кулинарната академия, разкриха частица от идеята за „Авторска кухня”, каквато е тематиката на единствения по рода си висококласен учебен ресторант в тази част на света. Интернационални рецепти, вдъхновени от студенти от 15 различни държави и техния преподавател, идващ от Мексико и с дългогодишен опит в различни точки на земното кълбо, гарантират не един, а над 30 автора на изтънчени ястия за всички гости на ресторант "Таланти".

 

Да споменем само някои от тях: мариновано биволско сирене с хумус и тапенада каламата; два вида домашно приготвена сьомга с цедено мляко; пиле, приготвено по технологията сувид с паста от магданоз, брюноа от стръкове целина и сладък картоф; патешко магре сувид с крем от трюфели. По отношение на десертите акцентът отново е в новите техники на приготвяне на качествени български и вносни продукти, резултатът от които е видим в предложения йогурт кейк, лимонов кейк със сотирани ябълки и масло от круши или в топлия шоколадов кейк с пистачио...

 

 „Имаме над 100 редовни студента към настоящия момент, така че разгръщането на академията към столицатата и отварянето на учебния ни ресторант тук беше логичната стъпка напред, - споделя директорът Мария Полименова. - Второкурсниците ни започнаха обучението си на 15-ти октомври в новата ни локация в София, която вече разполага с една от най-модерно оборудваните кухни в региона”. Студентите на академията преминават през двугодишна програма, преподавана изцяло на английски, като се обучават не само в рамките на академията, но в над 50% от времето придобиват опит от стажове в Европа, Близкия Изток и САЩ.

 

Софийският клон на Академията HRC, където се помещава учебният ресторант „Таланти”, има за цел да предостави на студентите знанията и практическите умения, необходими за управлението на един истински висококласен ресторант. Това ще даде възможност на жителите и гостите на столицата да се насладят на изтънчените кулинарни изкушения, поднесени от студентите на Академията. Гостите в „Таланти” ще имат удоволствието за тяхните ястия да се грижи не един, а над 30 шеф-готвача.

 

В „Таланти” студентите са ръководени и наставлявани от главния инструктор в академията - шеф-инструктор Робин Виллареал, който идва от Мексико именно заради старта на Кулинарна академия HRC още през 2007 г. В момента той се занимава с цялостната организация на учебния процес в София. „В Таланти ще опитате нещо иновативно и различно, в една неформална и разпускаща атмосфера. Каним жителите на София да опитат кулинарното творчество на нашите талантливи студенти, което предлагаме на изненадващо достъпни цени”, казва шеф Робин.

 

От следващата седмица ресторант "Таланти" вече ще посреща гости.  

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed