29 Март 2024

Вие сте тук

Участници от 11 държави в Международната борса „Културен туризъм“ във Велико Търново

01.04.2015

Близо 80  участници от България и още 10 държаи ще се включат в 12-то издание на Международното изложение "Културен туризъм", което утре се открива във Велико  Търново, съобщиха организаторите. В традиционната вече тридневна борса ще се включат общини, туристически компании, културни институти, посолства и организации от ЮАР, Хърватия, Индонезия, Виетнам, Индия, Китай, Гърция, Русия, Румъния, Македония и България.


Организатори на борсата са Община Велико Търново, общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и с подкрепата на Министерството на туризма.

 

Събитието ще премине под знака на 830-годишнина от въстанието на болярите Асен и Петър и възстановяването на Втората българска държава. От 22 март т.г. в продължение на година богатият културен календар в старата столица ще е свързан с годишнината.

 

Многобройни дискусии и кръгли маси ще има в съпътстващата програма на изложението. Годишна среща по ппроблемите на туризма ще събере на една маса кметовете на общините  и министър Николина Агелкова. Национален конкурс ще определи най-добрата студентска разработка на туриститческа тематика за 2015 г. А конкурсът „Чети и пътувай“ ще открои най-оригиналното събитие в областта на културния туризъм през миналата година.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed