24 Юли 2024

Вие сте тук

Ухание на рози изпълва курорта Албена

31.05.2016

От последната седмица на май до края на юни розата е пълновластен господар във ваканционно селище “Албена” - това е “сезонът на розите” с техния първи, най-обилен и ярък цъфтеж.

 

В градина Розариум, чиято богата колекция от сортове съперничи на най-известните розови градини в Европа, в края на миналия сезон бе извършена частична реконструкция. С нея бе постигнато окрупняване на розовите насаждения и допълването им с нови, атрактивни сортове. Беше създаден кът с екзотични дървета и храсти, който изпълнява ролята на преддверие към това райско кътче. В него са засадени и привличат погледите див лимон, хинап, нар, цезалпиния, лейцистерия, декоративна ябълка.

 

Проектиран през 2004 г. в пейзажно-геометричен стил, днес Розариумът е изключително богат на модерни сортове от всички популярни класове рози: 3 сорта японска и истинска китайска роза; българска и иранска маслодайни рози; бурбонска, галска и мускусна роза; бялата роза на Йорк; портландска, шотландска и английска роза; еглантерия, мъховидна роза.

 

В този период от годината Розариумът е най-доброто място за отмора и съзерцание, изпълнено със силния завладяващ аромат на рози - истинско предчувствие за жарко и незабравимо лято.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed