28 Март 2024

Вие сте тук

Унгарските туристи се завръщат по Южното Черноморие

07.06.2013

„Унгарските туристи се завръщат трайно по Южното Черноморие. 100 000 са почивали в България миналата година, като 85 % от тях са избрали курорти в бургаски регион“. Това заяви посланикът на Унгария  у нас Андраш Клейн по време на среща  с кмета на Бургас Димитър Николов, съобщи пресцентърът на общината.

 

Според дипломата увеличението е повече от обнадеждаващо, тъй като след 90-те години за дълъг период от време броят на унгарските туристи, летували в страната ни, не е надвишавал 8 - 9 хиляди души годишно.

 

„Въпреки че България не се рекламира ефективно на унгарския пазар, паралелно нарастват както резервациите през туроператори, така и самостоятелните пътувания до черноморските курорти“, допълни  унгарският посланик.

 

Кметът Николов потвърди, че традиционните за региона унгарски туристи  предпочитат да почиват  в малки семейни хотелчета на юг – в Созопол, Приморско, Царево и Китен. Градоначалникът не скри удовлетворението си от факта, че между 40-50 % от унгарците, посетили с ваканционна цел наши курорти, се завръщат отново тук след 2-3 години. Според Николов пускането на редовна линия от Будапеща до Бургас ще допринесе за увеличението на туристите от Унгария.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed