19 Апр. 2024

Вие сте тук

Търсят се стопани за 40 плажа по Черноморието

21.04.2016

Министерството на туризма започва поетапно да обявява процедури за 40 плажа по Черноморието, за които ще се търсят стопани. Утре обявяваме първите седем процедури за отдаване под наем на неохраняеми плажове, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Добрич. По думите й ще се търсят стопани за плажове, които са с изтекли или прекратени договори, а всички процедури ще бъдат обявени в рамките на десет дни.


Министърът коментира, че през това лято няма да има промяна в регламента за къмпингуване в страната. Въпросът с къмпингите не е обсъждан повече от трийсет години, но вече е създадена работна група, която има първото си заседание. Постъпиха повече от 680 предложения от заинтересованите страни как да бъдат създадени ред и правила при къмпингуването, каза Ангелкова.

Министърът на туризма посочи като основен проблем в сектора осигуряването на подготвени кадри, тъй като 90 на сто от предлаганата услуга зависи именно от работещите. По думите на Ангелкова през идващата седмица ще се състои първото заседание на създадения съвет за кадрите в туризма, който, ако е нужно, ще предложи и законодателни промени за трайно решаване на проблема.


Ще бъдат осъществени и два пилотни проекта за дуално обучение в партньорство с търговски камари.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed