03 Май 2024

Вие сте тук

Турските хотелиери проявяват лоялност към колегите от Тунис и Египет

14.03.2011

Властите в Турция обявяват, че няма да допуснат повишаване на цените в страната си през летния сезон заради по-големия наплив на чужди туристи, отказали се да посетят конкурентните Тунис и Египет заради страх от размирици. На международната туристически борса "Интурмаркет" в Москва зам.-министър на културата и туризма на Турция е уверил, че рязък скок на цените няма да има, съобщи РИА Новости.

Министерството уточнява, че цените се определят от хотелиерите и туроператорите, но съюзът на собствениците в Турция вече е заявил, че те не биха искали да се възползват от затрудненията на колегите си в арабските държави, засегнати от политическа нестабилност. Представителите на туристическия бизнес на Турция не биха искали също така действията им да се разглеждат като опит да спечелят от политическата обстановка в арабския свят, е уверил официалният представител на държавата. 

Резултатите от приключилата в Берлин туристическа борса ITB и започналия форум в Москва показват увеличение на записванията с 30 на сто за Турция, информира руската агенция. Представител на турското министерство е уверил руските си колеги, че страната му не възнамерява да се отказва от системата all inclusive, но ще развива занапред и алтернативни форми на туризъм.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed